Kannattaa olla paikalla, kun salaatteja jaetaan. Jos tuntuu, että takana on satavuotinen talviuni, lohisalaatin wasabikastike kyllä herättää.

4 annosta
430 kcal/annos
14 e eli 3,50 e/annos

Tarvitset:

3 porkkanaa
2 tl oliiviöljyä
½ tl curryjauhetta
2 tl punaviinietikkaa
2 rkl basilikaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 avokadoa
2 rkl sitruunamehua
300 g lämminsavulohta
200 g vihreää salaattia
3 rkl seesaminsiemeniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kastike:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 dl kevyttä ranskankermaa
½–1 sitruuna
1 tl wasabitahnaa
ripaus suolaa

Kuori porkkanat ja leikkaa ne pit­kiksi tikuiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää curry ja porkkanat. Kuullota porkkanatikkuja pannulla niin, että ne hieman kypsyvät. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon puna­viinietikka, hienonnettu basilika, suola ja mustapippuri.

Puolita avokado ja poista kivi. Ota puolikkaat irti kuorista ja leik­kaa hedelmäliha lohkoiksi. Pirs­kottele lohkoille sitruunamehua. Paloittele myös lohi ja revi salaat­ti haarukkapaloiksi.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa lautasille porkkanaa, avokadoa, lohta ja salaattia. Ri­pottele pinnalle seesaminsieme­niä ja lusikoi annokseen lopuksi kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla