Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Uppo­munan löysä sisus korvaa salaatinkastikkeen lohi-avokado­leivässä.

1. Valmista ensin uppomuna. Lisää kiehuvaan veteen 2 rkl etikkaa ja riko kananmuna­ esimerkiksi pieneen kahvikuppiin. Laske rikottu kananmuna kiehuvaan, etikalla maustettuun veteen ja kerää reikäkauhalla valkuaisrippeet hellästi keltuaisen ympärille. Keitä pari kolme minuuttia. Keltuainen saa jäädä löysäksi. Nosta kananmuna reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle.

2. Paahda leipä ja voitele se ohuesti margariinilla. Lisää päälle huuhdottua ja kuivattua rucolaa sekä pinaattia, ­viipaloitua avokadoa, graavilohta ja lopuksi­ uppomuna.

3. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Resepti

1 viipale ruispaahtoleipää
½ tl margariinia voiteluun
1 kourallinen tuoretta rucolaa ja pinaattia­
½ pieni avokado
75
g
graavilohta

uppomuna:

1 kananmuna
1
tl
suolaa
½ l vettä
1
rkl
väkiviinietikkaa keittämiseen