Soppa365
Kakku sopii parhaiten aikuisten juhliin, sillä liköörissä on alkoholia. Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kakku sopii parhaiten aikuisten juhliin, sillä liköörissä on alkoholia. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kevään ihanin juustokakku maistuu raikkaasti sitruunalle.

Kirpeä sitruunalikööri maustaa pehmeän täyteläisen juustokakun. Kakku on saanut inspiraationsa Italiasta: limoncellon lisäksi siinä maistuu tiramisusta tuttu mascarpone.

Koristeeksi kakun päälle sopivat siirappisitruunat, mutta kiireinen kokki koristelee kakun sitruunakarkeilla tai syötävillä kukilla.

Limoncello-juustokakku

10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 45 min + hyytymisaika 4 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl kuohukermaa

500 g mascarponejuustoa

1 dl limoncello-likööriä

1 dl tomusokeria

1 vaniljatanko

4 liivatelehteä

1 sitruuna

Pohja

100 g kanelikeksejä (esim. bastonge)

50 g voita

Sokeri-sitruunasiivut

1 sitruuna

1 dl sokeria

1 dl vettä

½ dl limoncelloa

  1. Tee ensin pohja. Sulje keksi muovipussiin ja mäiski ne kauhalla muruiksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimuru voin joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, mascarpone ja tomusokeri kulhoon. Puolita vaniljatanko, ja raaputa veitsellä siemenet seoksen joukkoon. Raasta kulhoon myös sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää likööri ja sekoita. 
  3. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Anna jähmettyä jääkapissa neljä tuntia.
  4. Tee sokeri-sitruunat. Pese ja siivuta sitruuna. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunalohkot. Keitä noin 10 minuuttia eli kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Nosta hellalta ja lisää likööri. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  5. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta. Nostele jäähtyneet sokeri-sitruunat siirappeineen päälle.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Juttua korjattu 15.4. klo 17:03: irtopohjavuoan koko lisätty.

Laura

"Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kiehauta."

Niin millainen määrä sitruunasta on tarkoitus mehua puristaa eli kuinka pieni/suuri määrä on, johon liivatteet laitetaan? Vaikuttaahan tämä aika oleellisesti kakun makuunkin, onko sitruunan mehua paljon vaiko vähän...

Sisältö jatkuu mainoksen alla