Paistettu ja maustettu kana säilyy jääkaapissa raakaa lihaa paremmin. Kuva: Panu Pälviä
Paistettu ja maustettu kana säilyy jääkaapissa raakaa lihaa paremmin. Kuva: Panu Pälviä

Helpota ja kevennä arkea ihanan nopeilla arkiruokaresepteillä.

Lime-seesamikana

4 annosta

Valmistusaika 15 min + paisto 10 min

n. 180 kcal / annos

1 lime

3 valkosipulin kynttä

1 rkl seesamiöljyä

600 g broilerin ohutfilettä

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Siivuta lime. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Nosta broilerit uunivuokaan. Hiero niiden pintaan seesamiöljy ja valkosipuli. Asettele palojen päälle limesiivuja ja nosta uuniin 10 minuutiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista fileet molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Näissä mehevissä muffinseissa yllättävät kaukomatkoilta tutut maut – kookos ja sitruunaruoho.

Mustikka-sitruunaruoho-muffinssit

8 kpl

30 min

2 sitruunaruohoa

4 dl mustikoita

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl rypsiöljyä

1 pieni tlk (200 ml)

kookosmaitoa

Lisäksi

8 kpl isoja muffinssivuokia

1 Hienonna sitruunaruohot ja puhdista mustikat.

2 Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja sekoita. Lisää joukkoon munat, öljy ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan sitruunaruoho ja mustikat. Jaa taikina isoihin muffinssivuokiin niin, että muffinseille jää hieman kohoamisvaraa.

3 Paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyys puisella grilli- tai hammastikulla.

Kesäiseen viinijuomaan käyvät vaikka takapihan mustikat.

Rosee-Sangria

valmistusaika 5 min

8 annosta

½ l mansikoita

1 dl pensasmustikoita tai tuoreita metsämustikoita

4 persikkaa

2 sitruunaa

1 plo (puoli)makeaa roseeviiniä

1 l kivennäisvettä

LISÄKSI

reilusti jääpaloja

1 Huuhdo marjat ja persikat. Puolita

mansikat. Leikkaa persikat siivuiksi.

2 Purista sitruunoista mehu boolimaljaan. Lisää marjat ja persikat sekä reilusti jäitä. Kaada roseeviini ja kivennäisvesi joukkoon. Sekoita ja tarjoile!