Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Ruokaisissa lounasleivissä kananmuna saa seurakseen avokadoa ja papuja.

Siisti pavut ja puolita ne pituussuunnassa. Laske kattilaan vettä niin, että pavut peittyvät. Mausta vesi reilusti suolalla. Keitä 6–7 minuuttia, kunnes pavut ovat napakan pehmeitä. Valuta vesi pois ja upota pavut saman tien jää­kylmään veteen, jotta niiden vihreä väri säilyy.

Keitä kananmuna kypsäksi, noin 7 minuuttia. Kaavi avokadon puolikkaan sisus kulhoon. Pirskottele päälle sitruunamehu ja muusaa avokado haarukalla. Kuori keitetty kananmuna ja painele sekin haarukan avulla karkeaksi murskaksi kulhoon.

Yhdistä keskenään loput ainekset ja lisää seos kananmuna-avokadotahnaan. Maista ja mausta suolalla ja pippurirouheella. Pilko pavut ja sekoita täytteen joukkoon tai nostele sämpylöiden sisään ennen avokado-munatäytteen lisäämistä. Koristele tillisilpulla ja nauti heti.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 25 minuuttia

Resepti

35
g
vihreitä papuja
vettä ja suolaa keittämiseen
1
kpl
kananmuna
isosta avokadosta
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
kermaviiliä
3
rkl
makeaa chilikastiketta
1
tl
sinappia
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
tilliä koristeluun
2
kpl
pehmeää ruis- tai muuta kokojyväsämpylää