Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Pane kattilallinen vettä kiehumaan. Riko muna kuppiin. Kun vesi poreilee kunnolla, lisää 2 rkl valkoviinietikkaa ja pyöräytä puulastalla veteen reipas pyörre. Älä lisää veteen suolaa.

2. Kumoa muna kupista poreilevaan veteen pyörteen keskelle (älä keitä täysillä). Pane tässä vaiheessa kello tikittämään. Kun muna on kiehunut neljä minuuttia, keltuainen on sopivan juoksevaa. Halutessasi kiinteämmän keltuaisen keitä munaa pidempään. Voit tarvittaessa antaa pyörteelle lisää vauhtia.

3. Kokoa annos salaatista, paloitellusta avokadosta, kurkusta, tomaateista, juustosta ja krutongeista. Nosta uppo­muna salaatin päälle ja riko ­pinta niin, että keltuainen valuu ­salaatille kastikkeeksi. Viimeistele ­annos mustapippurilla ja suolalla.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

1
kpl
kananmuna
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
dl
salaattisekoitusta (esim. ­valmispussista)
1
kpl
avokado
8 cm pala kurkkua
2
kpl
kirsikkatomaattia
50
g
emmentaljuustoa
krutonkeja (paahdettuja ­leipäkuutioita)
ripaus mustapippuria
(suolaa)