Ripaus kanelia koristaa lämpimän juoman. Kuva: Panu Pälviä
Ripaus kanelia koristaa lämpimän juoman. Kuva: Panu Pälviä

Rooiboslatte sopii myös iltajuomaksi, koska siinä ei ole piristävää kofeiinia.

Tämän vuoden trendicappuccinot ja -lattet tehdään teestä. Muodikkaimmassa kupissa muhii punaista rooibosta ja vihreää machaa.

Machalattea on lipitetty USA:n ja Aasian Starbuckeissa, joista trendi on tullut tunnetuksi. Machaa ensimmäistä kertaa kokeileva voi maistaa juomassaan erikoista leväisyyttä. Macha onkin Aasian ihme, hienoa jauhetta, jota ei siivilöidä kuten tee yleensä.

Rooibos taas sopii myös iltajuomaksi, sillä kofeiinittomana se ei piristä.

Teelatte syntyy maidosta ja vahvaksi uutetusta teestä. Rooiboksen lehdet voi laittaa esperossokeittimeen tai -koneeseen, macha vain vispataan maidon joukkoon. Tärkeintä on tietenkin maidon vaahto! Kotona se syntyy helpoiten vispilällä rasvattomasta maidosta.

Punaista lattea voi maistaa myös kahviloissa. Sitä tarjoavat ainakin Fazerin kahvilat, ja macha lattea Turussa kahvila Latte ja Helsingissä kahvila Andante.

Rooiboslatte

1 annos

Valmistusaika 10 minuuttia

1 shotti rooibosteetä

2 dl maitoa

1 tl hunajaa

ripaus kanelia

1. Tee espressokeittimellä rooibos-irtoteestä espresso. Jos sinulla ei ole keitintä, uuta ½ desilitraan vettä rooibosteepussi hauduttamalla 5–8 minuuttia.

2. Lämmitä maito pienessä kattilassa ja vispaa siihen vaahtoa vispilällä.

3. Kaada tee ja maito kuppiin. Nostele päälle maitovaahtoa, valuta sen pinnalle hunaja ja viimeistele kanelilla.

Lue myös:

Viisi syytä vaihtaa kahvi teehen

Juominen on in

Helppo kikka: tee maitovaahtoa kahviin mikrossa