Soppa365
Paista rikkaat ritarit koko joukolle kerralla piirakkavuoassa!
Paista rikkaat ritarit koko joukolle kerralla piirakkavuoassa!

Rikas ritaripiirakka rientää hätiin, kun vieraat ovat jo ovella.

Köyhät ritarit, eli maidossa dipatut, voissa paistetut ja hillon kanssa nautitut leipä- tai pullaviipaleet ovat monen lapsuudenajan herkku. Kun päälle ladotaan ekstrapäällysteitä, ritari rikastuu.

Puuduttavin rooli on ritareiden paistajalla, joka seisoo kärsivällisesti lieden äärellä. Unohda käry ja yksitellen paistaminen ja valmista ritarit kätevästi kerralla uunissa. Nerokas ritaripiirakka syntyy valmiista voisarvitaikinasta.

Rikas ritaripiirakka

8 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 50 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

2 tlk croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

5 kananmunaa

1 dl kermaa

2 rkl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

1 sitruunan keltainen kuoriraaste

PÄÄLLE

1/4 dl (vaahtera)siirappia

1 rkl kaneli-sokeria

4 dl vadelmia (tai muita marjoja)

vaniljajäätelöä

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se.
  2. Avaa taikinatölkki (pakkauksen ohjeen mukaan) ja rullaa taikina auki. Painele vinottaiset leikkuulinjat yhteen. Leikkaa taikina kolmeen osaan ja edelleen 3 palaan. Taita kaikki 9 palaa kaksinkerroin. Toista sama toisen taikinatölkin kanssa. Asettele palat vuokaan ronskisti limittäin, ei haittaa, vaikka ne menisivät hieman päällekkäin.
  3. Sekoita keskenään kananmunat, kerma, vaniljasokeri, kardemumma ja sitruunan kuoriraaste ja kaada taikinanpalojen päälle ja väliin. Paista piirakkaa 25–30 minuuttia.
  4. Lorauta kuuman piirakan päälle siirappia ja ripottele kaneli-sokeria. Tarjoa vadelmien ja vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla