Soppa365
Tarjoa leipä tuoreltaan voin kanssa.
Tarjoa leipä tuoreltaan voin kanssa.

Uunilämmintä leipää ja äkkiä.

Jos kohotteluun ei ole aikaa, tee pikaleipää. Se sekoitetaan nopeasti löysäksi taikinaksi ja kohotetaan leivinjauheella. Mukaan sekoitetaan kauraleseitä, hunajaa ja porkkanaraastetta tuomaan makua.

Pikku kikka, joka tekee leivälle erityisrapean pinnan, on paistaa leipä valurautapannussa. Valitse pannu, jossa ei ole muovisia tai puisia osia. Voitele pannu öljyllä tai voilla. Kaada taikina pannuun ja paista se kuumassa uunissa rapeaksi.

Nopea kauraleipä

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl porkkanaraastetta (1-2 porkkanaa)

2 dl vettä

1 rkl hunajaa

4 dl hiivaleipävehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1 rkl leivinjauhetta

¾ tl suolaa

voiteluun

voita tai öljyä

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kulhossa vesi, porkkanaraaste ja hunaja. Sekoita keskenään hiivaleipäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos raasteseoksen joukkoon nopeasti sekoittaen.
  2. Voitele paistinpannun (Ø 20–24 cm) reunat ja pohja öljyllä tai voilla. Kaada taikina pannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leivän pohja on ruskea ja koputettaessa napakka. Kypsennysaika riippuu pannun koosta ja leipätaikinan paksuudesta pannussa.

Resepti: Suvi Ruster, Hyvä Terveys

Sisältö jatkuu mainoksen alla