Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Marjukka Havumäen sosekeiton yllätys syntyy inkivääristä ja mintusta sekä päälle paistetun siemenseoksen potkusta.

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja bataatti. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, inkivääri ja kasvisliemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

3. Kaada keitto tehosekoittimeen. Lisää mascarponejuusto ja minttu. Sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Kaada keitto kattilaan ja lämmitä tarvittaessa.

4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää mausteseos. Lisää siemensekoitus. Paista muutama minuutti.

5. Annostele keitto lautasille ja lisää pinnalle siemensekoitusta.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

500
g
porkkanoita
1 (noin 200 g) pieni bataatti
2
rkl
raastettua inkivääriä
8
dl
vettä
2 kasvisliemikuutiota
250
g
mascarponejuustoa
3-4 rkl hienonnettua minttua
ripaus suolaa ja sokeria

lisäksi:

2
tl
rypsiöljyä
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
garam masala -mausteseosta
6
rkl
salaattisiemensekoitusta