Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuullota kuorittu ja pieneksi silputtu sipuli öljyssä pannulla.  Huuhdo kvinoa huolellisesti juoksevan veden alla ja lisää se sitten pannulle sipulin sekaan.

 Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut pannulta. Napsauta parsojen kuivat tyvet pois ja pilko ne sitten pariin kolmeen osaan. Paahda paloja kuivalla pannulla käännellen noin 7–8 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Lisää lopuksi pannulle mantelirouhe.

Paahda kunnes rouhe on saanut kauniin värin. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Silppua kevätsipulinvarret ja valuta oliivit. Yhdistä keskenään kaikki lisäkkeen ainekset ja pidä lämpimänä sillä aikaa kun kypsennät kalan. Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja mausta se suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paista kalafileitä kohtalaisen kuumalla pannulla molemmin puolin 3–4 minuuttia ja tarjoa kvinoalisäkkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
kpl
pieni keltasipuli
1
rkl
öljyä
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
6
kpl
vihreän parsan vartta
mantelirouhetta
2
kpl
silputtua kevätsipulinvartta
1
dl
pieniä oliiveja
250
g
siikafileetä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
hiukan puristettua sitruunan mehua
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.