Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuullota kuorittu ja pieneksi silputtu sipuli öljyssä pannulla.  Huuhdo kvinoa huolellisesti juoksevan veden alla ja lisää se sitten pannulle sipulin sekaan.

 Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut pannulta. Napsauta parsojen kuivat tyvet pois ja pilko ne sitten pariin kolmeen osaan. Paahda paloja kuivalla pannulla käännellen noin 7–8 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Lisää lopuksi pannulle mantelirouhe.

Paahda kunnes rouhe on saanut kauniin värin. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Silppua kevätsipulinvarret ja valuta oliivit. Yhdistä keskenään kaikki lisäkkeen ainekset ja pidä lämpimänä sillä aikaa kun kypsennät kalan. Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja mausta se suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Paista kalafileitä kohtalaisen kuumalla pannulla molemmin puolin 3–4 minuuttia ja tarjoa kvinoalisäkkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
kpl
pieni keltasipuli
1
rkl
öljyä
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria
2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
6
kpl
vihreän parsan vartta
mantelirouhetta
2
kpl
silputtua kevätsipulinvartta
1
dl
pieniä oliiveja
250
g
siikafileetä tai muuta vaaleaa kalaa
suolaa
rouhittua valkopippuria
hiukan puristettua sitruunan mehua