Simppelistä peruna-kukkakaalikeitosta tulee ihan juhlaruokaa, kun se saa makulisän retiisi-tillihakkeluksesta.

1. Kuori ja paloittele perunat. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljyssä noin 7 minuut­tia koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät kasvikset ­pala. Lisää kasvisliemi ja keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. ­Soseuta keitto tasaiseksi. ­Tarkista maku ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää se keittoon.

4. Leikkaa retiisi ohuiksi suikaleiksi. Lisää retiisien joukkoon hienonnettu tilli. Laita erikseen tarjolle keiton seuraksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

700
g
jauhoisia perunoita
2
kpl
sipulia
kukkakaalia
2
rkl
öljyä
2
l
kasvislientä
(suolaa)
1
dl
kuohukermaa

Päälle:

2
rkl
tuoretta tilliä
8 retiisiä