Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lämpimiin puolitettuihin pitataskuihin valmistuu ruokaisa täyte jogurtista, broilerista, tillistä ja kurkusta.

1. Tee ensin tsatsikikastike. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään ja anna valua kulhossa sen ajan, kun valmistelet muut ainekset.

2. Raasta kurkku karkealla terällä tiheään siivilään. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä sitä noin 10 minuuttia eli odota, että neste irtoaa. Lopuksi painele raastetta niin, että kaikki neste valuu pois.

3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

4. Yhdistä kaikki tsatsikin ainekset.

5. Halkaise ja puolita pitat ja lämmitä ne esimerkiksi mikrossa. Täytä pitaleivät tsatsikilla, broilerin­paloilla ja salaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
pitaleipää
2
dl
pilkottua grillibroileria
muutama rapea salaatinlehti
suolaa ja rouhittua musta­pippuria

Tsatsiki

2
dl
maustamatonta paksua ­jogurttia
pienestä kurkusta
1
tl
suolaa
2
kpl
pientä valkosipulinkynttä
3
rkl
tuoretta silputtua tilliä
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.