Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lämpimiin puolitettuihin pitataskuihin valmistuu ruokaisa täyte jogurtista, broilerista, tillistä ja kurkusta.

1. Tee ensin tsatsikikastike. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään ja anna valua kulhossa sen ajan, kun valmistelet muut ainekset.

2. Raasta kurkku karkealla terällä tiheään siivilään. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä sitä noin 10 minuuttia eli odota, että neste irtoaa. Lopuksi painele raastetta niin, että kaikki neste valuu pois.

3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

4. Yhdistä kaikki tsatsikin ainekset.

5. Halkaise ja puolita pitat ja lämmitä ne esimerkiksi mikrossa. Täytä pitaleivät tsatsikilla, broilerin­paloilla ja salaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
pitaleipää
2
dl
pilkottua grillibroileria
muutama rapea salaatinlehti
suolaa ja rouhittua musta­pippuria

Tsatsiki

2
dl
maustamatonta paksua ­jogurttia
pienestä kurkusta
1
tl
suolaa
2
kpl
pientä valkosipulinkynttä
3
rkl
tuoretta silputtua tilliä
2
rkl
hyvää oliiviöljyä

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.