Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lämpimiin puolitettuihin pitataskuihin valmistuu ruokaisa täyte jogurtista, broilerista, tillistä ja kurkusta.

1. Tee ensin tsatsikikastike. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään ja anna valua kulhossa sen ajan, kun valmistelet muut ainekset.

2. Raasta kurkku karkealla terällä tiheään siivilään. Sirottele suola raasteen päälle ja itketä sitä noin 10 minuuttia eli odota, että neste irtoaa. Lopuksi painele raastetta niin, että kaikki neste valuu pois.

3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

4. Yhdistä kaikki tsatsikin ainekset.

5. Halkaise ja puolita pitat ja lämmitä ne esimerkiksi mikrossa. Täytä pitaleivät tsatsikilla, broilerin­paloilla ja salaatilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

2
kpl
pitaleipää
2
dl
pilkottua grillibroileria
muutama rapea salaatinlehti
suolaa ja rouhittua musta­pippuria

Tsatsiki

2
dl
maustamatonta paksua ­jogurttia
pienestä kurkusta
1
tl
suolaa
2
kpl
pientä valkosipulinkynttä
3
rkl
tuoretta silputtua tilliä
2
rkl
hyvää oliiviöljyä