Soppa365
Karitsankyljysten ja mämmidipin lisukkeena voi tarjota vaikka paahdettuja juureksia. Kuva: Tomas Kolehmainen.
Karitsankyljysten ja mämmidipin lisukkeena voi tarjota vaikka paahdettuja juureksia. Kuva: Tomas Kolehmainen.

Mämmiä harvemmin käytetään pääruuassa, mutta se sopii myös sinne erittäin hyvin.

Pääsiäisen klassisin herkku, mönjäksikin parjattu mämmi jakaa mielipiteitä. Vaikka kuuluisi niihin, jotka eivät pidä mämmistä sellaisenaan, kannattaa kokeilla sitä ruuanlaitossa. Se nimittäin sopii loistavasti moniin leivonnaisiin, kuten suklaisiin brownieihin.

Makea mämmi on loistava lisä myös suolaiseen ruokaan. Siitä voi jalostaa esimerkiksi dipin paistettuja lampaankyljyksiä varten. Loraus omenaviinietikkaa taittaa mämmin makeutta ja raskankerma tuo kastikkeeseen pyöreyttä.

Karitsankyljysten ja mämmidipin kaveriksi sopii esimerkiksi tumma portteri-olut, josta löytyy usein mämmimäisiä makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paistetut karitsankyljykset ja mämmidippi

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

40 min + maustuminen 3–12 h

8-12 karitsankyljystä

2 rkl ruokokidesokeria

2 tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

5 rosmariininoksaa

½ dl voita paistamiseen

Mämmidippi

100 g mämmiä

1 dl créme fraîchea

1 tl omenaviinietikkaa

½ tl suolaa

  1. Laita karitsankyljykset astiaan ja hiero sokeri, suola ja pippuri lihojen pintaan. Lisää hienonnetut yrtit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  2. Mittaa mämmi ja ranskankerma kulhoon. Sekoita ja mausta etikalla ja suolalla.
  3. Kuumenna öljy pannussa höyryäväksi ja laita lihat ja voi pannuun. Paista 2 minuuttia molemmin puolin.
  4. Ota lihat pois pannusta, kääri folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Asettele kyljykset lautasille niin, että niitä voidaan jakaa ja dippailla.

Resepti: Dani Hänninen, Glorian ruoka & viini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla