Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lakritsanjuuri ­antaa kastikkeeseen mukavan salmiakkimaisen säväyksen.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese kesäkurpitsa ja suikaloi se pieniksi paloiksi.

2. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää ­sipuli ja valkosipuli ja paista käännellen, kunnes sipuli on kuullottunut.

3. Lisää sekaan kesäkurpitsansuikaleet. Paista sekoitellen parin minuutin ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Mausta fondikuutiolla, ­lakritsinjuurella, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon vesi ja kerma. Anna kiehua hiljalleen kokoon 3 minuutin ajan. Huuhtele babypinaatit ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes kastike on sopivan paksuista. Tarkista maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Tarjoa esimerkiksi kasvisliemessä kypsennetyn riisin tai keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

1
kpl
sipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
200
g
kesäkurpitsaa
400
g
naudan jauhelihaa
tilkka öljyä
1
kpl
lihaliemifondikuutio
1
tl
lakritsinjuurijauhetta
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria maun mukaan
3
dl
vettä
2
dl
kermaa
pari kourallista baby­pinaattia
Sisältö jatkuu mainoksen alla