Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kylmäsavulohi-fenkolipiiraset saivat filotaikinaterälehdet.

Sulata taikinat pakkauksien ohjeiden mukaan. Pese ja pilko fenkoli pieneksi silpuksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota fenkolisilppua pari minuuttia. Pilko kylmäsavulohi, tilli ja raasta sitruunan kuori. Sekoita keskenään fenkoli, kylmäsavulohi, tilli, sitruunan kuori ja mustapippuri.

Kauli piirastaikina noin 27 cm x 20 cm suuruiseksi levyksi. Levitä kylmäsavu-lohi-fenkolitäyte taikinalevylle ja kieritä taikina rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa. Levitä filotaikina-arkki pöydälle ja voitele se rypsiöljyllä. Levitä toinen arkki päälle ja voitele sekin öljyllä. Levitä filotaikina-arkit muffinivuoan päälle ja painele niitä varovasti koloihin.

Laita jokaiseen koloon yksi savulohi-fenkolirulla leikkauspinta ylöspäin. Ripottele rullien päälle pinjansiemeniä. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 180 asteessa 20 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Voit valmistaa piiraset myös ilman filotaikinaa. Paista niitä uunissa 180 asteessa 35 minuuttia.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

iso lehtitaikinalevy
2
kpl
filotaikina arkkia
fenkoli
rypsiöljyä
150
g
kylmäsavulohta
ruukkua tilliä
1
kpl
sitruunan kuori
mustapippuria
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
pinjansiemeniä