Kuvat
Ninna Lindström
Soppa365
Nugetit voi uppopaistaa tai tehdä uunissa.
Nugetit voi uppopaistaa tai tehdä uunissa.

Kasvisnugetit tehdään helpoimman kautta avokadosta.

Avokado on monien lempivihannes. Avokadotoasteista tuli hitti muutama vuosi sittem ja hiljalleen avokado alkaa paljastua oikeaksi ihmevihannekseksi.

Useimmiten avokado yhdistetään kylmiin ruokiin, mutta sen voi myös lämmittää. Usko tai älä, sen voi jopa uppopaistaa leivitettynä. Kyllä, näin syntyvät avokadonugetit!

Rapeista rapeimman lopputuloksen saat, kun kieräytät avokadon palat sekä korppujauhoissa että pankojauhoissa. Jos vierastat uppopaistamista, voit myös halutessasi vaihtaa uppopaistamisen uuniin: 175 astetta, 20minuuttia ja kääntäminen puolessavälissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avokadonugetit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 30 min

3 kpl avocadoa

1/2 sitruunan mehu

1/2 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

1/2 tl valkosipulijauhetta

1 tl currya

1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl pankokorppujauhoja

1 kananmuna

wasabi-inkiväärimajoneesi

2 dl majonesia

1 rkl wasabia

2 valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä

1 tl suolaa

Kuori ja paloittele avokadot sopiviksi suupaloiksi. Purista sitruunamehu päälle. Valuta lävikössä.

Aja korppujauhot vielä hienommaksi teholeikkurissa. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Yhdistä mausteet ja vehnäjauhot ja kääntele seos avokadopaloihin. Dippaa avokadopalat ensin kananmunaan, sitten pankojauhoihin. Uppopaista palat rapeiksi kuumassa öljyssä.

Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset keskenään ja tarjoa avokadonuggettien kanssa.

Resepti: Krista Kupariharju

Sisältö jatkuu mainoksen alla