Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Keitä kiehuvaksi suolan kanssa. Vähennä lämpöä. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. Kumoa monitoimikoneen kulhoon.

Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi ja silputut aurinkokuivatut tomaatit. Kaada seos monitoimikoneen kulhoon. Lisää sekaan juustoraaste, kananmunat, rosmariini ja cayennenpippuri. Anna koneen jauhaa seos tasaiseksi massaksi.

Muotoile 12–14 pihviä ja paista niitä pannulla öljyssä molemmin puolin noin 1–2 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi tsatsikin ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia.

Resepti

2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa keittämiseen
1
kpl
keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
6
kpl
aurinkokuivattua, öljyyn säilöttyä tomaattia
1
dl
parmesaani- tai mozzarellaraastetta
2
kpl
kananmunia
kuivattua rosmariinia
ripaus cayennenpippuria
öljyä paistamiseen