Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä. Keitä kiehuvaksi suolan kanssa. Vähennä lämpöä. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt kvinoaan. Kumoa monitoimikoneen kulhoon.

Kuullota pannulla öljyssä silputtu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi ja silputut aurinkokuivatut tomaatit. Kaada seos monitoimikoneen kulhoon. Lisää sekaan juustoraaste, kananmunat, rosmariini ja cayennenpippuri. Anna koneen jauhaa seos tasaiseksi massaksi.

Muotoile 12–14 pihviä ja paista niitä pannulla öljyssä molemmin puolin noin 1–2 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi tsatsikin ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia.

Resepti

2
dl
kvinoaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa keittämiseen
1
kpl
keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
6
kpl
aurinkokuivattua, öljyyn säilöttyä tomaattia
1
dl
parmesaani- tai mozzarellaraastetta
2
kpl
kananmunia
kuivattua rosmariinia
ripaus cayennenpippuria
öljyä paistamiseen
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.