Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kerrosta purkkiin tai kertakäyttö­mukiin texmex-herkkuja.

1. Valuta pavuista liemi pois. Mausta pavut tacomausteella ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Ohenna öljyllä, jos tahna tuntuu liian tanakalta.

2. Leikkaa tomaatit ja punasipuli kuutioiksi.

3. Laita papuseosta kertakäyttömukien tai tarjoiluastioiden pohjalle. Lisää päälle quacamolea, tomaattisalsaa, juustoraastetta tai juustodippiä, kuutioituja tomaatteja ja punasipulia.

4. Dippaa nachoja purkkiin.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

1
prk
(noin 400 g) keitettyjä ruskeita papuja suolaliemessä
1
rkl
tacomaustetta (esim. ­Santa Maria)
2 tomaattia
1 punasipuli
1
prk
(n. 250 g) guacamolea
1
prk
(noin 230 g) tomaatti­salsaa
2 ½ dl raastettua juustoa (esim. Viinitarhurin juustoa) tai 1 prk texmex-cheddarjuustoa

tarjoiluun:

nachoja tai patonkia

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.