Jauhelihafalafelit maistuvat pitaleivän välissä; tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.
Jauhelihafalafelit maistuvat pitaleivän välissä; tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Lihapullien ja falafelien hybridi valmistuu uunissa ilman uppopaistamisen käryä.

Miksi valita lihapullien ja falafelien välillä, jos voi saada molemmat?  Nämä herkkupullat sisältävät vain 7 raaka-ainetta ja valmistuvat lähes itsekseen.

Kikherneet ja tahini tuovat makua massaan, mutta myös kuivattavat sitä, joten jauhelihaksi kannattaa valita rasvainen sika-nauta. Yli jäävät kikherneet voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Jauhelihafalafeleista saa erityisen mehevät, kun ne  malttaa kypsentää tavallista matalammassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Jauhelihafalafelit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valmistusaika 35 minuuttia

 

1 dl tölkkikikherneitä

1 rkl tahinia

1 limetti

4 rkl hienonnettua korianteria

400 g sika-nautajauhelihaa

3/4 tl suolaa

Päälle

seesaminsiemeniä

 

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  3. Mittaa kaikki ainekset, jauhelihaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita jauheliha joukkoon.
  4. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla