Soppa365
Suklaajärvi! Veitsi esiin, sillä tästä herkusta riittää isolle joukolle.
Suklaajärvi! Veitsi esiin, sillä tästä herkusta riittää isolle joukolle.

Jauhoton ja siten myös kokonaan gluteeniton piirakka maistuu ihan kookos-suklaapatukalta.

Bounty-suklaapatukka on yksi niistä herkuista, jotka jakavat mielipiteitä. Jos kuulut niihin, jotka ovat koukuttuneet kookoksen ja suklaan yhdistelmään, tämä piiras on sinua varten.

Tarvitset piiraan valmistukseen monitoimikoneen, koska vaikka pohjataikina on helppo, kookoshiutaleiden murustuminen vaatii tehokkaan leikkuuterän. Jauhot ja voin saat unohtaa, joten piiraspohja on sekä gluteeniton että maidoton. Jos siis käytät täytteeseen maidotonta suklaata, saat piirakasta kokonaan maidottoman.

Voit valmistaa piirakan joko tavalliseen piirasvuokaan tai irtopohjaiseen piiras- tai kakkuvuokaan. Vuoraa tässä tapauksessa vuoan pohja leivinpaperilla, jonka avulla piiras on helppo liu'uttaa vadille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyteläisen piirakan maku muistuttaa läheisesti Bounty-suklaapatukkaa. Vaikka piirakasta tulee pienikokoinen, se on tiivis ja riittoisa. Sen avulla siis taltuttaa kookossuklaapatukan himon aika isoltakin porukalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Bountypiiras

12–16 palaa

20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t

Pohja

6 dl kookoshiutaleita

2 kananmunaa

2 rkl hunajaa

1 rkl kookosöljyä

Täyte

1 tlk (400 g) kookosmaitoa

300 g tummaa- tai leivontasuklaata

Koristelu

2–3 dl tuoreita vadelmia

(ripaus syötävää kultaa)

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Resepti: Tara Junker, Glorisn ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla