Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Ruokaisa salaatti syntyy pikavauhtia, sillä tortelliinit kypsyvät muutamassa minuutissa

1. Keitä tortelliinit pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää joukkoon etikka, öljy, hunaja ja mausteet. Kaada seos keitettyjen, valutettujen tortelliinien joukkoon. Murusta sekaan feta ja lisää oliivit. Jos salaattia ei nautita heti, laita se jääkaappiin ja lisää loput ainekset myöhemmin.

3. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne salaatin kanssa tortelliinien joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit halutessasi ­lisätä salaattiin aurinkokuivattuja tomaatteja, purkkiartisokkaa tai muita säilöttyjä kasviksia. Myös kurkkukuutiot sopivat mainiosti mukaan.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

2 pkt (yht. 500 g) tortelliineja
2 valkosipulinkynttä
3
rkl
valkoviinietikkaa
7
rkl
oliiviöljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa
suolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
1 pkt (200 g) fetajuustoa (palana)
2
dl
kivettömiä oliiveja
250
g
kirsikkatomaatteja
4
dl
rucolaa