Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Krabin pasta on aasialainen muunnelma avokadopastasta.

4 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia

300 g spagettia
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 limetin mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl thaikalakastiketta
1 tl hunajaa
2 avokadoa
½ ruukkua korianteria
100 g lehtikaalia tai rucolaa
1 dl suolapähkinöitä
100 g raastettua parmesaania

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. ­Hienonna chili ja purista limetistä ­mehu. ­Sekoita ­isossa kulhossa valko­sipuli, chili, ­mehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kuori avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri ja lehtikaali. Lisää avokado, korianteri ja lehtikaali (tai ­rucola) kulhossa oleviin aineksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Keitä pasta suolalla maustetussa ­vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta ota puoli desiä keitinlientä talteen. Kaada pasta muiden ainesten joukkoon, lisää keitinliemi ja sekoita. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne juustoraasteen kanssa ruuan pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla