Kodin Kuvalehti
Korvapuustia on vaikea korvata, kun mieli tekee kunnon pullakahveja.
Korvapuustia on vaikea korvata, kun mieli tekee kunnon pullakahveja.

Kanelille ja sokerille on sen seitsemän vaihtoehtoa korvapuustin täytteenä. Kokeile vaikka karkkimurskaa.

Kanelilta ja kardemummalta maistuva korvapuusti jättää tuskin ketään kylmäksi. Yksi haluaa pullansa vähän kosteana eli pikkuisen raakana, toinen kuivan kypsänä. Makuasioista ei voi kiistellä.

Jos klassikkopuustit on kuitenkin testattu riittävän monta kertaa, kokeile näitä herkullisia ideoita!

  1. Levitä taikinalevylle voin päälle fariini- ja vaniljasokeria kanelin kanssa.
  2. Nypi marsipaanista tai mantelimassasta pieniä paloja voin, kanelin ja sokerin päälle.
  3. Ripottele voin, kanelin ja sokerin päälle mantelijauhoja tai pähkinärouhetta.
  4. Levitä voin päälle hilloa tai appelsiinimarmeladia.
  5. Ripottele voin, kanelin ja sokerin päälle raastettua suklaata tai pieniä suklaapaloja.
  6. Levitä voin ja sokerin päälle murskattuja piparkakkuja ja mausta murut piparkakkumausteella.
  7. Voit myös vaihtaa taikinan maidon appelsiinimehuun, jolloin saat appelsiinipuusteja.

Tai tee vaniljaiset karkkipuustit – ohjeen löydät tästä:

Vanilja-karkkipuustit

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Noin 20 kpl, 1 t 30  min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pullataikina

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 kananmuna

1½ tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

13–15 dl vehnäjauhoja

200 g voita tai margariinia

Täyte

2 dl karkkimurskaa

2 dl vaniljakastiketta

1 rkl vaniljakreemijauhetta

Voiteluun

1 kananmuna

  1. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen maito, murennettu hiiva, rikottu muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Aloita jauhojen lisääminen vatkaten seosta voimakkaasti vispilällä. Kun taikinasta muodostuu paksuhkoa velliä, jatka alustamista käsin.
  3. Lisää loput jauhot vähitellen ja sulatettu rasva alustamisen loppuvaiheessa. Hyvä taikina on pehmeää ja kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Kun loput jauhot on lisätty, työstä taikinaa voimakkaasti 5–10 minuuttia riittävän sitkon aikaansaamiseksi.
  4. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä. Kumoa se jauhotetulle leivinpöydälle.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja leikkaa taikina kahteen osaan. Ripottele pöydälle tai leivinlaudalle vähän jauhoja. Kauli taikinat suorakaiteeksi jauhotetulla pöydällä.
  7. Sekoita vaniljakreemijauhe vaniljakastikkeeseen. Levitä täyte levyjen päälle.
  8. Murskaa karkit morttelissa tai lihanuijan avulla, keittiöpyyhkeen sisällä. Ripottele karkkimurska tasaisesti taikinalevylle ja rullaa tiukalle.
  9. Leikkaa rullat vinottain noin 3 sentin viipaleiksi. Anna kohota pellillä, leivinpaperin päällä ja liinan alla, noin 15 minuuttia.
  10. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa 12–15 minuuttia. Kaada loput vaniljakastikkeesta kuumien pullien päälle ja anna jäähtyä.

Resepti: Kiia Renko

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla