Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Jäikö perunoita yli? Ehtivätkö omenoiden posket rypistyä? Pilko ne salaattikulhoon ja sekoita kastikkeeksi korianteripesto.

1. Tee ensin pesto. ­Kuori valkosipulinkynsi. Hienonna se muiden pestoainesten kanssa esimerkiksi monitoimikoneessa. Laita pesto isoon kulhoon.

2. Leikkaa perunat, omenat ja kurkku paloiksi. Puolita artisokansydämet. Sekoita ainekset kulhossa olevaan pestoon. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia

Resepti

1
kg
keitettyjä perunoita
2 omenaa
puolikas kurkku
6 marinoitua arti­sokansydäntä

pesto:

1 valkosipulinkynsi
2 ruukkua korianteria
auringonkukan- tai pinjansiemeniä
25
g
parmesaania raasteena
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria