Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Muodikkaasti savulta maistuva tofu täyttää korealaiset tacot.

1. Tee ensin kastike. Kuori valkosipulit ja  ­pyöräytä kaikki ainekset sauvasekoittajalla tai tehosekoittimessa tasaiseksi ­kastikkeeksi.

2. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi ja ­tomaatit kuutioiksi. Hienonna kevät­sipulinvarret, huuhdo idut ja sekoita ne kaalin ja tomaattien­ kanssa yhteen. Leikkaa limetit lohkoiksi. Hienonna korianteri.­ Jätä ainekset odottamaan tofun paistamisen ajaksi.

3. Leikkaa tofu kuutioiksi. Painele kuutioita talouspaperiin, jotta ne ovat kuivia pannulle mennessään. Kuumenna ­pannulla runsaasti öljyä ja paista kuutiot siinä rapeiksi. Siirrä kuutiot talouspaperin päälle valumaan.

4. Lämmitä taco-kuoret pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi tacoihin tofukuutioita ja kiinankaalitäytettä. Lisää mausteeksi ­korianteria, sipulirouhetta ja seesamikastiketta. Lusikoi päälle vielä nokare majoneesia ja purista tacojen mausteeksi mehua limetin­lohkoista. Voit ripotella koristeeksi seesaminsiemeniä.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

kiinankaalia
2
kpl
tomaattia
2
kpl
kevätsipulinvartta
2
dl
mungpavun ituja
2
kpl
limettiä
ruukkua korianteria
300
g
savutofua
öljyä paistamiseen
12
kpl
taco-kuoria
4
rkl
sipulirouhetta
majoneesia
(seesaminsiemeniä)

Seesamikastike:

4
kpl
valkosipulinkynttä
soijakastiketta (vähäsuolaista)
vaaleaa siirappia
tummaa seesamiöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sriracha-kastiketta