Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Vielä yksi pala? Sushin maku on yksinkertaisesti koukuttava.

Sushiriisi

1. Huuhdo riisi runsaassa kylmässä vedessä 3 kertaa. Vaihda vesi välillä. Jätä riisi likoamaan kylmään veteen 10–15 minuutiksi.

2. Kiehauta kattilassa 2 ½ dl vettä ja lisää riisi. Sulje kansi ja anna riisin kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla 10–15
minuuttia. Älä nosta kantta.

4. Valmista etikkaliemi. Kuumenna riisiviinietikka (esimerkiksi mikrossa), lisää sokeri ja suola. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

5. Kumoa riisi laakeaan kulhoon ja kaada päälle etikkaliemi. Anna jäähtyä, kunnes riisi on käden­lämpöistä.

Täyte

1. Valmista sushiriisi erillisen ohjeen mukaan.

2. Revi nyhtöliha pieniksi paloiksi, leikkaa kurkku ja avokado suikaleiksi ja hienonna korianteri. Sekoita sriracha majoneesiin.

3. Tee dippikastike. Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Lisää seesamiöljy ja soijakastike.

4. Kasaa rullat. Aseta leväarkki keittiöpyyhkeen päälle. Levitä arkille ohut kerros sushiriisiä. Sivele chilimajoneesi täytteiden alle keskelle riisilevyä. Nosta lihaa, kurkkua, avokadoa ja korianteria täytteeksi. Ripottele sipulirouhe päälle ja kääri rullaksi. Tarjoile rullat kokonaisina dippikastikkeen kera.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti

Resepti

sushiriisi:

2
dl
sushi- tai puuroriisiä
½ dl japanilaista riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
½ tl suolaa

täyte:

2 annosta sushiriisiä
4 norileväarkkia
2
dl
valmista nyhtö­possua, -nautaa tai -kanaa (esimerkiksi HK)
¼ kurkku
½ avokado
¼ ruukku korianteria
½ rkl sriracha-kastiketta tai muuta chilikastiketta
2
rkl
majoneesia sipulirouhetta

dippikastike:

2
tl
tuoretta inkivääriä
2
tl
tummaa seesami­öljyä
½ dl soijakastiketta