Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Pehmeäksi kypsyneet possu­kuutiot täyttävät korealais­burgerin.

1. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna seesamiöljy paistokasarissa ja lisää kaikki lihatäytteen ainekset paistumaan. Paista niitä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.

3. Tee kastike. Mausta majoneesi­ inkiväärillä sekä sriracha- ja soijakastikkeella. Lisää limetin mehu.

4. Irrota sienistä jalat. Paista tai grillaa herkkusienten lakit kypsiksi. Lämmitä sämpylät pannulla leikkaus­pinta alaspäin. Voitele sämpylät kastikkeella ja täytä lihaseoksella, sienillä, salaatinlehdillä sekä tomaatti- ja maustekurkkuviipaleilla. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia­

Lihatäyte

600
g
porsaan kassleria
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
punaista chili­tahnaa (esim. Spice up)
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
soijakastiketta
mustapippuria

Kastike

1
dl
majoneesia
1
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
sriracha-kastiketta
soijakastiketta
limetin mehua

Lisäksi

4
kpl
isoa herkkusientä
4
kpl
hampurilaissämpylää
salaatinlehtiä
tomaattiviipaleita
maustekurkkua viipaleina