Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Pehmeäksi kypsyneet possu­kuutiot täyttävät korealais­burgerin.

1. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna seesamiöljy paistokasarissa ja lisää kaikki lihatäytteen ainekset paistumaan. Paista niitä välillä sekoitellen noin 20 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.

3. Tee kastike. Mausta majoneesi­ inkiväärillä sekä sriracha- ja soijakastikkeella. Lisää limetin mehu.

4. Irrota sienistä jalat. Paista tai grillaa herkkusienten lakit kypsiksi. Lämmitä sämpylät pannulla leikkaus­pinta alaspäin. Voitele sämpylät kastikkeella ja täytä lihaseoksella, sienillä, salaatinlehdillä sekä tomaatti- ja maustekurkkuviipaleilla. Tarjoa heti.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia­

Lihatäyte

600
g
porsaan kassleria
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
punaista chili­tahnaa (esim. Spice up)
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
soijakastiketta
mustapippuria

Kastike

1
dl
majoneesia
1
tl
tuoretta inkivääriä raasteena
2
tl
sriracha-kastiketta
soijakastiketta
limetin mehua

Lisäksi

4
kpl
isoa herkkusientä
4
kpl
hampurilaissämpylää
salaatinlehtiä
tomaattiviipaleita
maustekurkkua viipaleina
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.