Suolavedessä lionnut lohi on lämmittämättä valmista syötävää.

1. Valmista suolaliemi kiehauttamalla vesi, suola ja sokeri. Jäähdytä liemi.

2. Kaada jäähtynyt liemi astiaan ja pane kala liemeen nahkapuoli ylöspäin. Aseta paino, esimerkiksi lautanen, kalan päälle. Kalan pitää peittyä suolaveteen. Nosta astia jääkaappiin 4–6 päiväksi. Leikkaa lohi tarjolle vajaan sentin paksuisina viipaleina.

3. Tee perunalisuke. Leikkaa perunat parin sentin kuutioiksi. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää­ maito pienissä erissä, vatkaa välillä. Keitä kastiketta 5 minuuttia. Lisää perunat varovasti ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tilli ja lisää se perunaseokseen.

4. Sekoita kastikkeen ainekset­ yhteen. Tarjoa lohipalat­ tilliperunoiden ja sinappikastikkeen­ kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + jäähtymis- ja maustumisaika 4-6 päivää

Resepti

1/2-1 kg ruodotonta lohifileetä

liemi:

1
l
vettä
merisuolaa
2
rkl
sokeria

tilliperunat:

4-5 keskikokoista keitettyä perunaa
1
rkl
voita
2
rkl
jauhoja
5
dl
maitoa
suolaa
mustapippuria
1
dl
tilliä

kastike:

majoneesia
1
dl
ranskankermaa
1
rkl
dijonsinappia