Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Päivän resepti: suklaa-vuohenjuustotorttu

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Vuoraa matalareunainen vuoka (noin 28 x 20 cm )leivinpaperilla ja voitele paperi.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa jauhot, muscavadosokeri, mantelijauhe ja munat tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita joukkoon sula suklaa. Kaada taikina vuokaan.

3. Tee päällinen. Vaivaa vuohenjuusto notkeaksi. Vatkaa juuston joukkoon muna, sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi vuohenjuustoseos vuokaan
taikinan päälle. Tee veitsellä tai tikulla pyörteitä niin, että pintaan tulee raitoja. Älä sekoita liikaa, etteivät maut sulaudu yhteen.

4. Paista torttua uunissa 35–40 minuuttia, kunnes torttu on keskeltä kevyesti jähmettynyt. Jäähdytä vuoassa huoneenlämpöiseksi ja leikkaa
paloiksi.

Resepti

Annoksia:
16
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + paistoaika: 40 minuuttia

Resepti

300
g
tummaa suklaata (70%)
125
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
leivinjauhetta
3
dl
vaaleaa muscavadosokeria (tavallinenkin sokeri käy)
75
g
mantelijauhetta
3
kpl
munaa

Päälle

300
g
levitettävää vuohenjuustoa
1
kpl
muna
sokeria
4
tl
vaniljasokeria