Soppa365
Valkoinen misotahna on makaronilaatikon yllätysraaka-aine!
Valkoinen misotahna on makaronilaatikon yllätysraaka-aine!

Japanilainen perustahna tekee kotoisasta makaronilaatikosta superherkun.

Juuri oikeanlaisen makaronilaatikon metsästys on loputon projekti. Leirit jakaantuvat ainakin sen mukaan, kannattaako kirkasta lientä vai kuuluuko muna-maito-koulukuntaan.

Väittelyn sijaan kannattaa toivottaa tervetulleeksi uudet ihanat versiot klassikkoloodasta. Uskoisitko, että japanilaisen keittiön perusaines, soijapavuista tehty misotahna, sopii loistavasti makaronilaatikkoon?

Kokeile rohkeasti! Misotahnoja löytyy kokonainen värisuora: on valkoista, keltaista, punaista ja ruskeaa... Tahnan väri antaa viitteen mausta: mitä vaaleampaa, sen miedompaa, sillä soijapapujen joukossa on usein riisiä tai ohraa. Tummassa misossa voimakkaan makuisia, fermentoituja soijapapuja on enemmän. Valkoinen misotahna on lempeän kermaista ja tekee makaronilaatikosta ihanan pehmeän. Jos kaipaat enemmän ytyä, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Misolla maustettu tonnikala-makaronilaatikko

6 annosta

Valmistusaika 50 minuuttia

 400 g makaronia

 1 tlk tonnikalapaloja öljyssä

 (2 rkl kapriksia)

 3 rkl voita

 3 rkl vehnäjauhoja

 5 dl maitoa

 4 dl voimakasta juustoraastetta (esim. gryère tai cheddar)

 1 dl valkoista misotahnaa

 1 tl suolaa

 ½ tl rouhittua mustapippuria

Päälle

1 dl voimakasta juustoraastetta

1 dl pankojauhoja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Valuta tonnikala ja kääntele makaronien joukkoon. Kaada uunivuokaan.
  3. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 4 dl juustoraastetta ja misotahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada juustokastike päälle ja ripottele loppu juustoraaste ja pankojauhot päällimmäiseksi. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla