Soppa365
Eton mess pitää sisällään ihania sattumia. Kuva: Ninna Lindström
Eton mess pitää sisällään ihania sattumia. Kuva: Ninna Lindström

Helppo kerrosjälkiruoka valmistuu alle puolessa tunnissa.

Nyt jos koskaan kannattaa kokata raparperista, sillä vihannes on parhaimmillaan kasvukauden alussa, kun sen varret ovat vielä ohuita. Raparperi on oikeastaan ensimmäisiä avomaan vihanneksiamme: hentoja varsia on yleensä saatavilla jo toukokuun alkupuolella. Jos raparperinhimo iskee satokauden ulkopuolella, ei kannata hätääntyä, sillä raparperia saa nykyään pakasteena ympäri vuoden.

Monikäyttöinen vihannes sopii täydellisesti esimerkiksi Eton mess -nimiseen englantilaiseen klassikkojälkiruokaan, joka tehdään perinteisesti mansikoista, aika usein myös muista marjoista. Raparperimessin teko aloitetaan paloittelemalla raparperinvarret, ripottelemalla päälle sokeria ja laittamalla ne uuniin paistumaan vartiksi. Sillä aikaa kun raparperit ovat uunissa, niiden kaveriksi tehdään pehmeä vaahto valkosuklaasta, kuohukermasta ja turkkilaisesta jogurtista.

Herkku kootaan laseihin kerroksittain. Raparperien ja pehmoisen valkosuklaavaahdon lisäksi jälkiruoka pitää sisällään pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raparperimess

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

25 min

500 g raparperia

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Valkosuklaavaahto

150 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

1 dl turkkilaista jogurttia

Lisäksi

pistaasipähkinöitä, kinuskastiketta ja marenkeja

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla