Soppa365
Luksuskylpy tekee köyhistä ritareista salonkikelpoisia.
Luksuskylpy tekee köyhistä ritareista salonkikelpoisia.

Kun pöydältä löytyy kuivahtanut pullapitko, on aika paistaa köyhiä ritareita. Espanjalaisessa versiossa maistuu sherry ja kaneli.

Köyhät ritarit on ajankohtainen jälkkäri juuri nyt, kun hävikkiherkut ovat kaikkien huulilla. Jälkiruoka perustuu kuivahtaneeseen pullapitkoon, joka viipaloidaan, dipataan munamaidossa ja paistetaan pannulla voissa meheväksi. Espanjalainen versio tuo retrojälkkäriin ripauksen luksusta.

Espanjalaiset köyhät ritarit, torrijas, pulahtavat nimittäin sherryllä maustettuun kermakylpyyn ennen paistamista. Eivätkä vain pulahda, vaan viettävät kylvyssä hyvän tovin, kunnes maut ja liemi ovat imeytyneet pullaviipaleisiin. Jos jääkaapistasi ei löydy sherryä juuri nyt, voit käyttää yhtä hyvin muutakin jälkiruokaviiniä.

Ritareiden rinnalle sopii pallo vaniljajäätelöä tai nokare kermavaahtoa. Makeiksi grillatut aprikoosit, nektariinit tai persikat tuovat annokseen auringon. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Torrijas eli espanjalaiset köyhät ritarit

 

4 annosta

30 min

 

8 viipaletta pitkopullaa tai vaaleaa leipää

1–2 rkl voita paistamiseen

 

Kostutusliemi

2 kananmunaa

1 kananmunankeltuainen

3 rkl sokeria

3 rkl makeaa sherryä

2 rkl kuohukermaa

2 rkl täysmaitoa

1 tl kanelia

LISÄKSI

1–2 persikkaa, nektariinia tai aprikoosia

1 tl vaahterasiirappia

2 rkl pähkinöitä

kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

mansikoita

2 rkl tomusokeria

  1. Lohko hedelmät ja grillaa niitä muutama minuutti. Siirrä ne kulhoon, kaada päälle hieman vaahterasiirappia ja jätä odottamaan tarjoilua.
  2. Vatkaa kananmunat, keltuainen, sokeri, sherry, kerma, maito ja kaneli keskenään. Laita pulla- tai leipäviipaleet liemeen maustumaan noin 10 minuutiksi.
  3. Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Vaahdota kerma tai ota jäätelö pehmenemään.
  4. Paista pulla- tai leipäviipaleet voissa pannussa miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Siivilöi tomusokeria päälle. Tarjoa ritarit hedelmien, mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Viimeistele pähkinöillä.

Resepti Sanna Kekäläinen, Glorian ruoka ja viini

Hanneletar

MN:n ruoka-artikkeleissa olisi hyvä muistaa niiden ympäristövaikutukset! Tässä reseptissä esimerkiksi voin, valkoisen leivän sekä varsinkin maidon ja kerman päästöt ovat huomattavat, niiden epäterveellisyydestä puhumattakaan.

Tämänkin voisi ympäristöystävällisemmin toteuttaa helposti vegaanisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla