Makea ja mehevä kirsikkapiirakka hunnutetaan vaniljavaahdolla
Makea ja mehevä kirsikkapiirakka hunnutetaan vaniljavaahdolla

Ei kesää ilman kirsikoita. Eikä varsinkaan kirsikkapiirakkaa.

Kotimaista kirsikkaa pitää odottaa vielä kuukauden päivät, mutta ei hätää: ulkomaisella pääsee jo herkuttelemaan!

Suomalaisille kirsikka tarkoittaa useimmiten hapankirsikkaa, vaikka hapankirsikat saattavat nimestään huolimatta olla välillä hyvinkin makeita.  Maku on parhaimmillaan vasta, kun ne ovat aivan kypsiä.

Imeläkirsikat muistuttavat enemmän ulkolaisia, makeita kirsikoita. Ne ovat kooltaan hapankirsikoita suurempia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuore kirsikka ei kestä pitkään säilytystä, eikä kypsy enää poimimisen jälkeen. Ylimääräiset kirsikat ovat viimeistään hyvä syy leipoa kirsikkaherkkuja. Kirsikka-mantelipiirakka on parhainta makeista kirsikoista. Jos käytät hapankirsikoita, voit tarkistaa lisäsokerin tarpeen maistamalla taikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

10 annosta

Valmistusaika 50 minuuttia

1 pkt (150 g) huoneenlämpöistä mantelimassaa

1 ½ dl sokeria

3 kananmunaa

1 luomusitruunan kuori

1 dl kermaa

100 g voita

1 dl vehnäjauhoja

2 1/2 dl paloiteltuja kirsikoita

Vaniljavaahto

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

1 dl turkkilaista jogurttia

(Päälle)

(kirsikoita)

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita rahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla. Tarjoa vaniljavaahdon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla