Soppa365
Limetillä maustettu perunasalaatti ja karamellisoitu maissi ovat ihanat yhdessä.
Limetillä maustettu perunasalaatti ja karamellisoitu maissi ovat ihanat yhdessä.

Chilillä, limetillä ja valkosipulilla maustettu kastike saa perunasalaatin jokaisen suupalan maistumaan.

Kirkas perunasalaatti on keittiön moniottelija. Se maistuu lämpimänä ja kylmänä, toimii grilliruuan kanssa ja buffetissa, juhlissa ja arkena. Mikä parasta, perunasalaatin maku usein vain paranee, kun se saa tekeytyä jääkaapissa jolloin maut imeytyvät kunnolla perunoihin.

Kirkkaan perunasalaatin kastike saa olla samalla sekä hapokas että kunnolla mausteinen. Tähän perunasalaattiin lisätään runsaasti limettimehua, chiliä ja valkosipulia, jotka saavat jokaisen suupalan maistumaan. Kastikkeessa saa olla myös reilusti suolaa sekä makeutta. Jos haluat itse perunasalaatista vegaanisen, voit vaihtaa hunajan vaaleaan siirappiin.

Lisukkeeksi karamellisoidaan maissia muscovadosokerilla höystetyssä voissa. Vegaaniversion saat vaihtamalla voin öljyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

PS Kun seuraavan kerran keität perunoita, keitä saman tien reilusti, jäähdytä ne ja säilytä seuraavaan päivään. Valmiiksi keitetyistä perunoista salaatti valmistuu käden käänteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kirpeä perunasalaatti ja makea maissi

4 annosta

30 min

 

5 mietoa chiliä

1 kg uusia perunoita

1 (luomu)limettiä

1 tl suolaa

KASTIKE

2 limettiä

3 valkosipulinkynttä

1 punasipuli varsineen

1 dl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

½ tl rouhittua mustapippuria

MAKEA MAISSI

25 g voita

1½ dl muscovadosokeria

4 dl maissia (säilyke tai pakaste)

PÄÄLLE

1 limetti

 

  1. Kuumenna uuni grillivastukselle 225 asteeseen. Paahda kokonaisia chilejä leivinpaperin päällä uunipellillä noin 20 minuuttia, kunnes chilien pinta mustuu. Anna jäähtyä. Vedä chileistä kuori irti, halkaise ne ja poista siemenet. Viipaloi chilit.
  2. Harjaa perunat huolellisesti ja laita kattilaan. Pese limetti ja laita sekin kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että perunat ja limetti juuri peittyvät. Lisää suola. Keitä perunat napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta perunat. Puolita isot perunat. Keitettyä limettiä ei käytetä enää.
  3. Tee kastike. Pese ja raasta limettien kuori, purista mehu. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada se lämpimien perunoiden päälle.
  4. Tee maissit. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paista maissia voi-sokeriseoksessa noin 5 minuuttia, kunnes maissi on hieman karamellisoitunut. Lisää maissi salaattiin. Leikkaa limetistä renkaita salaatin koristeeksi. Tarjoa perunasalaatti lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.

Resepti: Krista Kupariharju, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla