Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Paahda kinkkuviipaleet pinnoitetulla pannulla rapeiksi. Nosta sivuun jäähtymään. Pilko sopiviksi suupaloiksi. Paloittele avokadon sisus ja purista niiden pintaan hieman greipin mehua. Kuori greipin puolikas ja poista lohkoista kalvot. Puolita lohkot.

Puolita kirsikkatomaatit. Huuhdo ja kuivaa vuonankaali ja korianterinippu. Silppua korianteri.  Kokoa salaatti lautaselle.  Sekoita keskenään salaatinkastikkeen ainekset ja valuta seos salaatin pinnalle. Nauti heti.

Vinkki! Korvaa ilmakuivattu kinkku halutessasi paistetulla broilerilla tai hiillostetulla kalalla.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

7
kpl
ilmakuivattua kinkun siivua
isosta avokadosta
isosta verigreipistä
6
kpl
kirsikkatomaattia
2
dl
vuonankaalia tai muuta pehmeän makuista salaattia
pieni nippu korianteria

Kastike

hunajaa
1
tl
kasviöljyä
1
tl
sinappia
3
rkl
vettä
1
kpl
valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus chiliä
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.