Karmea nälkä töistä tullessa ja viikonloppuna illanistujaiset kavereiden kanssa? Näillä resepteillä painontarkkailija selviää tiukoista tilanteista repsahtamatta. Mukana kalorimäärät!

Kuvat Pia Inberg

Vartissa valmista arkiruokaa

Arkena ruoka täytyy saada nopeasti pöytään, kun vatsa kurnii töistä tullessa. Pastapannu ja broilerikeitto syntyvät vartissa valmiiksi. Hyvänä apuna ovat pakasteet ja kasvissäilykkeet. 

Välimerellinen pastapannu

4 annosta, annoksessa 290 kcal
Valmistusaika 15 minuuttia

1 pkt (250 g) tuoretortelliineja tai -raviolia
2 tl öljyä
1 pss (400 g) pakastekasviksia (esim Espanjalaiset vihannekset)
1 tlk (n. 350 g) säilöttyjä kikherneitä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
(suolaa, pippuria)
1 dl oliiveja
(½ dl silputtua basilikaa)

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta ja pidä lämpimänä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota jäisiä kasviksia noin 5 minuuttia.

Valuta kikherneet ja sekoita kasvisten joukkoon kirsikkatomaattien kanssa. Jatka kypsentämistä muutama minuutti. Mausta tarvittaessa. Joissakin vihannespakasteissa on jo mukana mausteet. Lisää oliivit sekä pasta kasvisten sekaan ja kuumenna vielä vähän. Ripottele pinnalle basilika ja nosta tarjolle. 

Vinkki! Suikaloi 150 g keittokinkkua ja sekoita se kasvisten joukkoon kikherneiden sijaan. Kinkulla yhdessä annoksessa on 243 kcal.

Näppärä broilerikeitto

4 annosta, annoksessa 170 kcal
Valmistusaika 15 minuuttia

1 rs (300 g) maustamattomia broilerisuikaleita
1 tl currya
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl öljyä
2 pss (yht. 400 g) keittojuureksia 
8 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
n. 200 g tuoretta tai pakastettua parsakaalia
1 dl säilöttyä paprikaa
(2 rkl silputtua tuoretta oreganoa)

Ripottele mausteet broilerisuikaleille. Kuumenna öljy kattilassa ja paista suikaleet kevyesti. Lisää jäiset kasvikset ja kääntele pari minuuttia.

Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Paloittele tuore parsakaali ja lisää keittoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes ainekset ovat kypsiä. Sekoita joukkoon paprika ja ripottele pinnalle oregano. Nosta tarjolle.

Muunnos: Laita keittoon broilerin sijaan paketillinen marinoitua tai kylmä­savustettua tofua suikaloituna. Tofukeitto: 1 annos 160 kcal.

Syö myös välipalaa!

Säännöllisyys on tärkeää. Jos ateriavälit venyvät liiaksi, seurauksena on helposti kiljuva nälkä. Silloin ei välttämättä
osaa syödä järkevästi. Muista nauttia myös välipalaa.

  • Banaani n. 100 kcal
  • Omena n. 65 kcal
  • 2 dl marjoja n. 85 kcal
  • 2 dl itse tehtyä hedelmäsalaattia n. 70 kcal
  • 1 prk raejuustoa (rasvaa n. 3 %)  n. 180 kcal
  • 2 dl marjoja, 1 tl sokeria ja 250 g maitorahkaa n. 220 kcal
  • 2 dl rasvatonta piimää tai maustamatonta jogurttia + 1 dl mehukeittoa n. 100 kcal
  • Kaupan valmis smoothie n. 120 kcal
  • Täysjyväruisleipää 1 viipale n. 70 kcal
  • Ohuen ohut kalkkunaleike 4 viipaletta n. 30 kcal
  • Kurkkua 8 viipaletta n. 5 kcal

Katso myös reseptit:

Helppoon herkkuateriaan
Naposteltavaksi illanviettoon

Jauheliha kokataan nyt aasialaisittain. 

Thaimaalainen jauhelihakulho

4 annosta

Valmistusaika 30 min

3 valkosipulinkynttä

2 sipulia

2 tuoretta chiliä

1 suippopaprika

1 ruukku thai-basilikaa

2 rkl öljyä

400 g jauhelihaa

2 rkl hunajaa

2 rkl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

2 limeä

4 munaa

½ tl suolaa

tarjoiluun

riisiä

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Puolita chilit ja paprika. Poista siemenet ja kannat. Hienonna chili. Viipaloi paprika. Irrota basilikasta lehdet. Säästä muutama kaunis oksa koristeluun.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuleita, chiliä ja paprikaa 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta lämpötilaa ja lisää jauheliha. Anna sen ruskistua. Lisää hunaja, soija, kalakastike ja purista limestä mehu. Anna porista miedolla lämmöllä sillä välin kun paistat munat. Ripottele munien pintaan suola.
  3. Viimeistele kastike sekoittamalla joukkoon basilikanlehdet.
  4. Kokoa kulhoihin riisiä, jauhelihakastiketta ja paistettu muna. Koristele basilikan oksalla.

Tänä talvena Vihreät kuulat löysivät tiensä joulutorttuihin. Mutta minne muualle niitä voisi tunkea? Listasimme seitsemän vaihtoehtoa.

1. Vihreä kuula -kakku

Juhlavan ulkomuotonsa ansiosta Vihreät kuulat sopivat ihan täydellisesti kakkujen koristeeksi. Instagram-käyttäjä @kanelijasokerin täydellisessä joulukakussa muoto on saanut inspiraationsa kuuselta.

Vinkki! Asettele puolikkaat kuulat kakun päälle niin, että joka toisesta puolikkaasta näkyy sisäpinta ja joka toisesta ulkopinta. Sillä tavalla kakusta tulee entistä näyttävämpi.

2. Vihreä kuula -piparit

Jos tykkäät sekä pipareista että Vihreistä kuulista, et pysty sanomaan tälle yhdistelmälle ei.

Näyttäviä piparkakkuja varten tarvitset vain piparkakkutaikinaa, Vihreitä kuulia ja tomusokeria. Piparkakkutalon akka -blogissa neuvotaan helpot ohjeet näiden näyttävien kuulapipareiden valmistamiseen:

 

Vihreä kuula -piparit toimii! 😘 Katso blogiin. #vihreäkuula #vihreätkuulat #piparkakut #piparkakku #piparit

Henkilön Minna Valtonen (@piparkakku_akka) jakama julkaisu

3. Vihreä kuula -rocky road

Klassinen rocky road -suklaa on siitä mahtava herkku, että siihen voi sujauttaa melkein mitä vai. Tyypilliseen versioon kuuluu yleensä ainakin pähkinöitä, suklaata ja vaahtokarkkeja. Niiden lisäksi joukkoon makoisaan voi mainiosti heittää Vihreiden kuulien paloja!

Helpon rocky road -suklaan reseptin löydät tämän linkin kautta.

 

Testausta koulun kahvilamyyntiä varten 😋 #rockyroad #vaahtokarkki #suklaa #joulupipari #vihreätkuulat

Henkilön Teea Forsström (@teeaforsstrom) jakama julkaisu

4. Vihreä kuula -kiisseli

Klassikkomakeisen vihaajan korvaan tämä jälkkärivaihtoehto saattaa kuulostaa ällöttävältä – mutta kuulien rakastaja innostuu taatusti! Lue ohje Lohturuokaa ja rakkautta -blogista.

 

This recipe is called "VIHREÄ KUULA - juhlakiisseli"🌲 there's a traditional holiday jelly candy in Finland that has a very rich 🍐 pear flavor. It is called "a green marble" by @fazersuomi . It has been sold in the country for over 100 years. I wanted to turn this candy into a custard that would celebrate the winter and Christmas season and this is the beautiful end result I came up with. I used some pomegranate seeds to add a little bit of acidity to balance the sweetness and to add a pop of color. 🍎OHJE BLOGISSA 🍐#marthabakes #food52 #vihreäkuula #feedfeed #thefeedfeed #foodandwine #gloobyfood #makuja #comfortfood #vegetarian #yahoofood #foods4Thought #nycfood #f52grams #buzzfeast #foodgawker #foodporn #buzzfeedfood #feedfeed #thefeedfeed #makulehti #eater #yummy #nomnom #bareaders #foodphotography #lohturuokaa @food #eattheworld #visitfinland #patisserie #pastry #nytimesfood

Henkilön J E N N Y r o s t a i n (@love_and_comfort_food) jakama julkaisu

5. Vihreä kuula -sliderit

Suolainen sinihomejuusto on mainio pari äärimmäisen makealle marmeladille.

Valmistaminen on megahelppoa. Tarvitset vain Vihreitä kuulia, sinihomejuustoa ja coctail-tikkuja. Puolita ensin kuulat ja leikkaa juusto siivuiksi. Aseta juusto puolikkaiden kuulien väliin ja vedä tikku komeudesta läpi.

 

Mmmmmm... #vihreäkuula #homejuusto

Henkilön Veera Vanhanen (@romuharakka) jakama julkaisu

6. Vihreä kuula -tikkarit

Kuulien pyöreä muoto on täydellinen tikkareihin. Valmistaminen on helppoa: Työnnä vihreät kuulat ensin pilleihin. Sulata suklaa kattilassa. Dippaa kuulat kokonaan suklaasulaan tai tee niihin suklaalla raitoja. Voit koristella upeudet esimerkiksi suolapähkinärouheella.

 

Oli pakko kokeilla 🍭 #vihreätkuulat #finlandiamarmeladeja #fazer #marmeladitikkarit

Henkilön Piia K (@piiku_4a) jakama julkaisu

7. Vihreä kuula -suklaatalo

Tämä jouluinen talo on makeanystävän unelma! Sen seinät on tehty suklaalevyistä ja katto koristeltu Vihrein kuulin. Instagram-käyttäjä @pauliinaniska on lisäksi kehystänyt makean talon Pihlaja-klassikkomakeisilla, eli perinteisillä kettukarkeilla. 

Meinaatko kokeilla jotain näistä ihanuuksista?