Kodin Kuvalehti
Täytetyt voileivät säilyvät hyvin jääkaapissa. Ne sopivat myös evääksi.
Täytetyt voileivät säilyvät hyvin jääkaapissa. Ne sopivat myös evääksi.

Pitkän koulupäivän jälkeen tuhti välipala on paikallaan. Arjen alkamisen kunniaksi tarjoilemme koululaisille tuhdin nipun kivoja kokkausideoita!

Täytetyt paahtikset

Vohveliraudasta saa mainion voileipägrillin, jolla voi paistaa rapeita kerrosleipiä. Varaa kotiin ohuita, pehmeitä paahtoleipiä ja väliin täytteitä. Sipaisu pestoa, viipale kinkkua, juustoa ja tomaattia, toinen leipä kanneksi ja raudan väliin paistumaan.

Mahtavat pullapaahtikset saat sivelemällä pitkoviipaleen maapähkinävoilla ja laittamalla toisen kanneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikromunakas

Vatkaa kananmunat ja neste mausteiden eli esimerkiksi suolan, paprikajauheen ja pippurin kanssa sekaisin astiassa, jonka voi laittaa mikroon. Kuumenna puoli minuuttia kerrallaan, kunnes munakas on hyytynyt. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaura-omenaherkku mikrossa

Isommat koululaiset voivat tehdä tämän itse, pienemmille sen voi laittaa uunivalmiiksi jääkaappiin. Laita omenalohkoja, kanelia ja sokeria mikron kestävään astiaan. Sekoita päälle kaurahiutaleista, sokerista ja voista seos, ja ripottele se omenille. Kypsennä pari minuuttia mikrossa. Tarjoa maidon kanssa.

Hedelmäsalaatti

Raikkaan hedelmäsalaatin voi tehdä lapsen kanssa yhdessä jo edellisiltana  ja laittaa jääkaappiin kannelliseen rasiaan. Käytä salaatin kostukkeena sitruunamehulla piristettyä säilykehedelmien lientä tai esimerkiksi omenatäysmehua, jos valmistat salaatin vain tuoreista hedelmistä. Hedelmäsalaatin voi myös pakastaa.


Täytetyt leivät

Voileivät voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Lisää ruokaisuutta saa täytetahnoista, jotka voi tehdä valmiiksi, ja koululainen voi täyttää leivät itse. Savukalan tähteet kannattaa perata ja sekoittaa levitteeksi tuore- tai sulatejuuston ja mausteiden kanssa. Lisää joukkoon silputtua kurkkua, paprikaa, omenaa tai tomaattia tuomaan rapeutta ja raikkautta. Savukalan sijaan voit käyttää tonnikalaa.

Pikapizza

Revitty ruisleipä, erilaiset palaleivät, rieskat tai tortillaleivät ovat hyviä pizzapohjia mikrossa kuumennettaville, pizzamaisesti täytetyille ja maustetuille lämpimille leiville. Valmis pastakastike sopii mehustajaksi, jos ei ole esimerkiksi tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta.

Kokeile myös herkullisia leivinpaahdintortilloja:

Ja superihanaa suklaatuorepuuroa:

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla