Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

1. Valmista ensin minttu­jogurtti. Hienonna minttu ja sekoita se jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.Anna maustua kylmässä vähintään 30 minuuttia.

2. Leikkaa sillä aikaa kesäkur­ pitsat kuutioiksi. Kuori ja hie­ nonna valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna 2 ruokalusikal­ lista öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsat ja valkosipulit kullanruskeiksi.

4. Kuori ja leikkaa punasipulit puolirenkaiksi. Huuhtele kik­ herneet ja yhdistä ne sipulei­ den kanssa. Lisää loput öljys­ tä, etikka, suola ja mustapip­puri. Lisää kesäkurpitsaseos. Sekoita varovasti nostellen.

5. Leikkaa patonki 2–3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Paista patonkikuutioita öljyssä kul­lanruskeiksi ja rapeiksi. Jääh­dytä ja lisää lopuksi joukkoon. Tarjoa minttujogurtin kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia 2 kesäkurpitsaa

Resepti

3
kpl
valkosipulinkynttä
5
rkl
öljyä
2
kpl
punasipulia
1
tlk
kikherneitä
2
tl
punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
patonki
3
rkl
öljyä

Minttujogurtti

1
kpl
ruukku minttua
2
dl
maustamatonta turkki- laista jogurttia
suolaa
mustapippuria