Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Nopea artisokkapasta sopii päiviin, joina kokkaamiseen on aikaa vain vartti.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, kunnes niihin tulee kullanruskea väri. Siirrä siemenet sivuun odottamaan.

Pese purjo ja hienonna se. Leikkaa artisokat neljään osaan. Kuumenna 2 rkl artisokkien öljyä pannulla ja kuullota siinä purjosilppu. Lisää artisokat, pinjansiemenet ja pesto pannulle ja anna seoksen kuumentua.

Sekoita kastike kypsän spagetin joukkoon. Silppua koristeeksi sipulinvartta tai ruohosipulia.
 

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia

Resepti

300
g
spagettia
3
rkl
pinjansiemeniä
purjoa
8
kpl
öljyyn säilöttyjä grillattuja artisokkia
4
rkl
pestoa

Koristeeksi

sipulinvarsi tai ruohosipulia