Kuva Pia INberg
Kuva Pia INberg

Meksikolaisten burritojen täyte valmistuu nopeasti kidneypavuista.

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota pehmeiksi öljytilkassa pannulla. Lisää pannulle hienonnettu puolikas chili, josta olet poistanut kannan ja siemenet. Kuumenna muutaman minuutin ajan. Lisää jeera. Kääntele hetki.

Valuta ja huuhdo pavut ja murskaa niistä puolet haarukalla. Sekoita kaikki pavut sekä säilyketomaatit pannulle muiden ainesten kanssa. Mausta chilikastikkeella. Anna kiehua hiljalleen noin 4 minuuttia ja pidä lämpimänä.

Pilko avokadon hedelmäliha kulhoon ja lisää limettimehu ja korianterisilppu. Leikkaa paprika ohuiksi siivuiksi. Kokoa annokset. Lämmitä tortillat paketin ohjeen mukaan ja kasaa päälle revittyä salaattia, lämmintä papukastiketta, paprikasuikaleita, avokadoa ja jogurttia. Kääri tortillat napakoiksi rulliksi ja nauti heti.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

1
kpl
banaanisalottisipuli tai iso salottisipuli
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
kasviöljyä
punaista chiliä
jeeraa
400
g
kidneypapuja
400
g
kokonaisia säilyketomaatteja
2
rkl
makeaa chili­kastiketta
suolaa
2
kpl
pientä avokadoa
2
rkl
limettimehua
1
kpl
vihreä paprika
2
rkl
tuoretta korianteria silputtuna
8
kpl
pieniä täysjyvä- tai vehnätortilloja
rapeaa salaattia
1
dl
paksua maustamatonta jogurttia