Soppa365
Herkussa broileriminestronessa on papuja kahdessa muodossa.
Herkussa broileriminestronessa on papuja kahdessa muodossa.

Kevyt keitto voi olla maukas, ruokaisa ja lämmittävä. Ota talteen mainio ohje, joka toimii myös kiireisenä arkipäivänä.

Tässä kevyt keitto, jolla lähtee nälkä! Broileri-minestronekeitossa on mukana täysjyväpastaa että papuja kahdessa muodossa, joten sekä proteiineja että hitaita hiilihydraatteja riittää joka lusikalliseen. Tuoreet kirsikkatomaatit, sipuli ja porkkana sekä ihanasti tomaattinen liemi saavat sopan maistumaan.

Kun kasviksia ei ole tarkoitus kypsentää aivan pehmeiksi, keitto valmistuu nopeasti. Riittää, kun kasvikset kuullottaa kattilan pohjalla ja antaa niiden porista liemessä muutaman minuutin. Näin niihin jää herkullista purutuntumaa.

Viimeistele keitto silppuamalla pinnalle reilusti lehtipersiljaa tai vaikka babypinaattia, niin saat kulhollisen ravintoaineet ja maut kohdalleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Broileri-minestronekeitto

4 annosta

20 min + kypsennys 7 min

250 g broilerinfileesuikaleita

½ tl suolaa mustapippuria myllystä

1 rkl öljyä

1 pieni punasipuli

1 porkkana

1 rkl tomaattipyreetä

1½ l kanalientä

1 laakerinlehti

200 g vihreitä papuja

2 dl täysjyväkuviopastaa

1 prk (380 g) isoja valkoisia papuja

1 rs kirsikkatomaatteja

½ dl hienonnettua lehtipersiljaa

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Resepti: Raisa Laine, Sport

Sisältö jatkuu mainoksen alla