Soppa365
Monenlaiset kukat sopivat ruokapöytään.
Monenlaiset kukat sopivat ruokapöytään.

Kukkia, kukkia ja kukkia!

Kukat ovat kesän isoin trendi! Ne näkyvät hääkampauksissa, festarityyleissä, vaatekuoseissa ja tietenkin lautasella.

Helppo trendikoristelu syntyy rennosti roiskaisten. Kuorrutetun täytekakun päälle ladotaan kukkia niin paljon, että se muistuttaa kukkaketoa. Syötäviä kukkia, jotka sopivat koristeluun on paljon. Kaupoista helpoiten löytyy orvokkkeja ja krasseja. Kotipihalta taas koristeluun käyvät esimerkiksi apilat, voikukat ja ruusut. Pihakukat kannattaa huuhdella ja levittää kuivumaan puhtaalle pyyhkeelle tai talouspaperille, jotta kakun päälle ei päädy hiekkaa tai pölyä. Kerää aina vain sellaisia kukkia, jotka tiedät syötäviksi.

Ihana kukkakakku on kaavaltaan helppo: pohjaan mauksi tulee raparperia ja kuorrutteeseen ruusuvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukkaniittykakku

12 palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 1 t

2 dl raparperia kuutioina

1/2 dl vettä

4 rkl rypsiöljyä

2 rkl ruusuvettä

2 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

Kuorrutus

50 g voita

1 pkt (200 g) tuorejuustoa

2 1/2 dl tomusokeria

1 tl ruusuvettä

5-6 dl syötäviä kukkia (orvokki, apila, pelargonia, ruiskukka, krassi, kissankello, päivänkakkara, rautayrtti, ruusu)

  1. Keitä raparperi vedessä pehmeäksi. Lisää öljy ja ruusuvesi, soseuta ja anna jäähtyä.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet munavaahtoon muutamassa erässä nostellen. Lisää raparperisose ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle reunalliselle uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  4. Tee kuorrutus. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, lisää tomusokeria sähkövatkaimen hitaalla asetuksella vatkaten. Sekoita ruusuvesi ja 2 dl kukkia kuorrutteeseen. Jätä loput kukat koristeluun.
  5. Puolita kakkupohja. Levitä kolmasosa kuorrutuksesta toiselle kakkulevylle, nosta toinen levy päälle ja levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele kakku kauttaaltaan kukilla.

Resepti: Anu Brask, Glorian ruoka ja viini

Vierailija

En minä kukkia ajattele, että ne kakkuun sopisivat. Tulee oksennuksen vaikutelma liian värikästä. Kakkuun vain hedelmiä ennemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla