Soppa365
Kaapaise kakkua kuin makaronilaatikkoa.
Kaapaise kakkua kuin makaronilaatikkoa.

Kakkuvuoka kainaloon ja menoksi!

Paista kakkupohja uunivuoassa, hunnuta jogurtilla virkistetyllä kermavaahdolla ja koristele marjoilla, niin saat uudenlaisen haastajan perinteiselle täytekakulle.

Helppo vuokakakku on hyvä vieminen, sillä se kulkee helposti vuoan suojassa kyläpaikkaan. Älä turhia hienostele kuorruttamisen kanssa ja levitä kerma-jogurttivaahto rennosti kakkupohjan päälle. Kakkua ei tarvitse leikata vaan sitä kuopaistaan vuoasta lusikalla.

Vuokakakku

6-10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika  30 min + kypsennys 50 min + jäähtyminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g valkosuklaata rouheena

½ dl pistaasipähkinää rouhetta

Päälle

2 dl kuohukermaa

1 dl turkkilaista jogurttia

½ dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

8 dl marjoja tai hedelmiä

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø 24 cm).
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suk­laarouhe ja pistaasit. Kääntele seos nopeasti taikinaan.
  4. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasossa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä noin 15 minuut­tia vuoassaan.
  5. Vaahdota kerma. Lisää jogurtti ja sokerit. Lusikoi seos jäähtyneelle kakulle. Koristele marjoilla.

 Resepti: Sanna Kekäläinen, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla