Jäätelöä grillistä? Ei nyt sentään. Mutta kauden hedelmät maistuvat mahtavilta grillattuina ja marinoituina, kun ne tarjoillaan vegaanisen tai perinteisen jäätelön kanssa.

Grillatut hedelmät

4 annosta, valmistusaika 30 min

¼ vesimelonia

½ ananas

2 raparperia

Marinadi

½ ruukkua minttua

¼ punaista chiliä

5 cm:n pala sitruunaruohoa

1 rkl hunajaa

1 tl seesamiöljyä

2 limeä

Lisäksi

kookosjäätelöä

  1. Tee ensin marinadi. Hienonna minttu, chili ja sitruunaruoho. Sekoita niiden joukkoon hunaja, öljy ja limemehu.
  2. Leikkaa vesimeloni siivuiksi. Kuori ananas ja leikkaa se renkaiksi. Puolita raparperit.
  3. Kuumenna grilli. Grillaa hedelmäsiivut ja raparperit nopeasti molemmin puolin raidalliseksi. Keskeltä ne saavat jäädä napakoiksi. Nosta hedelmät leikkuulaudalle ja kuutioi.
  4. Upota kuutiot jälkimarinadiin. Pyöräytä jäätelöstä palloja ja lusikoi grillattua hedelmäsalaattia päälle.