Kodin Kuvalehti
Syreenimuffineilla ruokit juhlissa isonkin porukan.
Syreenimuffineilla ruokit juhlissa isonkin porukan.

Jos syreenin tuoksu on mielestäsi maailman ihanin, rakastut takuulla näihin suklaamuffineihin.

Syreenin inspiroimat, suupalan kokoiset kuppikakut ilahduttavat kesäjuhlien noutopöydässä. Murea suklaakakkupohja ja pehmeä voikreemi ovat täydellinen yhdistelmä.

Viimeistele kakkuset aidoilla syreeninkukilla. Varmin valinta kakun koristeeksi ovat kotipihan syreenit, jotka ovat saaneet kasvaa myrkyttömästi.

Tee ajoissa!

Voit tehdä muffinit päivää ennen täyttämistä ja säilyttää ne huoneenlämmössä leivinpaperilla ja -liinalla hyvin peitettyinä. Säilytä kuorrutetut kuppikakut jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syreeni-suklaakuppikakut

50 kpl, 50 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

150 g voita (huoneenlämpöistä)

1½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 munaa (M-koko)

3½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

100 g tummaa suklaata

50 pientä, tukevaa muffinivuokaa

Kuorrutus ja koristelu

200 g voita (huoneenlämpöistä)

4 dl tomusokeria

1 rkl kuohukermaa

2–3 tl violettia geeliväriä (esim. Dr. Oetker)

syreeninkukkia

  1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen yhä vatkaten.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Vatkaa ne nopeasti taikinaan sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Rouhi suklaa ja kääntele se taikinaan.
  3. Asettele muffinivuoat pellille. Nostele kahdella pikkulusikalla taikina vuokiin.
  4. Kypsennä muffineja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä vartti, ennen kuin irrotat ne vuoista. (Kuppikakut ovat kauniimpia juhlapöydässä ilman paperivuokiaan.)
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeria pienissä erissä. Jatka vaahdottamista muutama minuutti ja lisää samalla kerma. Lisää lopuksi väriaine ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle isolla tähtityllalla. Pidä tylla kiinni kuppikakun pinnassa ja halutessasi pyöräytä sitä kevyesti pursottaessasi. Näin pursotuskuviot muistuttavat hieman syreeninkukkaa. Viimeistele kuppikakut syreeninkukilla.

Vinkki! Saat samalla ohjeella yhden muffinipellillisen eli 12 isoa kuppikakkua. Paistoaika on tällöin noin 15 minuuttia.

Resepti: Emilia Kolari

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla