Maistuu paremmalta kuin näyttää!Tarjoile risoton kanssa samaa roseeta, jota käytit sen tekoon. Kuva Mikko Hannula
Maistuu paremmalta kuin näyttää!Tarjoile risoton kanssa samaa roseeta, jota käytit sen tekoon. Kuva Mikko Hannula

Risoton väriin vaikuttaa se, kuinka punaista roseeviiniä käytät. Värit vaihtelevat hennon persikkaisesta kirkkaanpunaiseen.

Raparperi-roseerisotto

4 annosta

valmistusaika 30 min

2 salottisipulia

2 raparperinvartta

3 dl risottoriisiä

1 dl roseeviiniä

1 dl parmesaaniraastetta

Paistamiseen

öljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja leikkaa raparperinvarret pätkiksi.

2. Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle raparperit ja riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.

3. Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää vettä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.

4. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaani. Lisää suolaa tarvittaessa.