Soppa365
Mansikka ja valkosipuli ovat yllättävä, mutta loistava pari.
Mansikka ja valkosipuli ovat yllättävä, mutta loistava pari.

Ensimmäiset kotimaiset mansikat ovat jo täällä!

Kesän lempimarjaa saa jo marjakojuista. Jos saat käsiisi puolen litran rasian, kokeile mielettömän ihanaa mansikkapastaa.

Sen maun salaisuus on yksinkertaisissa makuyhdistelmissä. Mansikka ja valkosipuli yhdistyvät ihanasti, samoin kuin mozzarella ja sitruuna. Pasta viimeistellään ilmakuivatulla kinkulla, joka antaa mukavan suolaisen silauksen. Vegeilijät voivat jättää sen väliin, sillä pasta toimii oikein hyvin ilman sitäkin.

Simppeli pasta vie tekijältään vain reilun vartin eli hyvää ulkoiluaikaa ei mene hukkaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mansikka-valkosipulipasta

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 20 min

400 g pastaa

1/2 l mansikoita

3 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori

1/2 ruukkua oreganoa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina

2 palloa (à 125 g)

mozzarella -juustoa

mustapippuria myllystä

  1. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
  2. Perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna oregano varsineen.
  3. Suolaa pastan keitinvesi(1 rkl suolaa/2 l vettä) ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi. Ota ne vedestä ja hienonna.
  4. Sekoita mansikat, valkosipuli, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola ja ilmakuivattu kinkku tarjoilukulhossa. Lisää valutettu pasta. Revi mozzarellat kahtia pastan päälle. Viimeistele ruoka mustapippurilla.

Resepti: Riikka Väliahde, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla