Kesäisessä pastassa on kirsikkatomaatteja ja fetaa.
Kesäisessä pastassa on kirsikkatomaatteja ja fetaa.

Kotimaiset tomaatit ovat nyt parhaimmillaan, ja jälkimarinoitu tomaattipasta on kesäruokaa ihanimmillaan: kevyttä, helppoa ja maistuvaa!

Jälkimarinoitu kirsikkatomaattipasta

4 annosta

Valmistusaika

45 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 kg eri värisiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

kirsikkatomaatteja (tai

miniluumutomaatteja)

Marinadi

4 valkosipulinkynttä

1 mieto chili

½ ruukkua

lehtipersiljaa

½ ruukkua basilikaa

2 rkl sitruunamehua

2 rkl limettimehua

1 ½ dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

1 tl sokeria

1 tl rouhittua

mustapippuria

Lisäksi

400 g spagettia

200 g fetaa

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit, kuori ja lohkoa punasipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 15 minuuttia.

2. Valmista sillä aikaa marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele marinadi kuumiin tomaatteihin.

3. Keitä spagetti kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele heti tomaattien joukkoon.

4. Murenna annosten päälle fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla