Soppa365
Mustikkatoastit ovat ihana kesäiltapala.
Mustikkatoastit ovat ihana kesäiltapala.

No nyt on ihanan helppoa!

Mustikkapiirakka on klassikko, mutta heinäkuun herkusta on moneen muuhunkin. Helpoimmalla pääset, kun sujautat mustikoita toastien väliin. Yhdistä niiden kanssa vuohenjuustoa ja basilikaa.

Jos et omista toasteria, mutta kaapin perällä nököttää vanha vohvelirauta, ota se esiin. Vohveliraudalla toastin paahtaminen onnistuu yhtä hyvin kuin varsinaisella voileipägrillillä.

Mustikka-vuohenjuustotoastit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 15 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

8 palaa paahtoleipää

100 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Chévretine)

1 dl pakastemustikoita

4 rkl hunajaa

1/2 ruukkua basilikaa

1/4 tl mustapippuria

  1. Jaa vuohenjuusto neljän paahtoleivän päälle. Levitä 2–3 rkl jäisiä mustikoita juuston päälle ja valuta hunaja leiville. Revi basilikanlehtiä ja rouhi mustapippuria päälle. Laita toinen paahtoleipäpala täytteiden päälle.
  2. Kuumenna toasterigrilli tai tarttumaton paistinpannu kuumaksi. Nosta leivät grilliin tai pannulle ja paista 5–8 minuuttia. Jos paistat pannulla, käännä leipä paistamisen puolessavälissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla